Михаил Касянов: Путин е шокиран, действа като политически луд човек

Бившият премиер казва, че президентът на Русия е бесен на целия свят
15 апр 2022 09:18, Нели Христова
324
Михаил Касянов: Путин е шокиран, действа като политически луд човек
Снимка: БГНЕС

Путин е шокиран. Той не очакваше подобни реакции. Разбира се, че той в момента е изнервен и бесен на целия свят. Той очакваше Запада да приеме случилото се като неговото поредно лошо поведение, което аз бих определил като престъпна дейност, защото тук става дума точно за престъпна дейност, но реакцията бе съвсем друга, напълно неочаквана на това ниво.

Това каза бившият руски премиер Михаил Касянов, който изпълняваше тази длъжност от 2000-та до 2004-та година. Той бе и министър на финансите по времето на президента Борис Елцин. Според него в близките месеци ще има рязко обедняване на хората в Русия. "Хората, които живеят в градовете, средната класа, те ще бъдат засегнати, те ще почувстват много по-силно санкциите. Те ще бъдат отрязани от много всекидневни неща", каза за телевизия N1 Касянов.

Още по темата

Попитан дали приема определението на Михаил Ходорковски, че Владимир Путин е полудял от това, което му се случва Касянов каза, че "това е вярно от политическа гледна точка".

"Първо за самия Путин, независимо от това дали е луд. Ние не сме в състояние да го докажем по медицински път. Аз не съм доктор и не съм около него. От медицинска гледна точка не мога да кажа нищо, но мога да говоря за политическия манталитет, за политическата отговорност. Да, той действа като абсолютно политически луд човек, защото това бе напълно неочаквано. Това противоречи на 21-ви век. Той иска да ни върне в 19-ти век и да възстанови сферите на влияние, а това е нещо много лошо. Това е в пълно противоречие с всякакъв разум и нормалните хора от 21-ви век. Точно поради тази причина казвам, че Путин е политически луд човек", каза още Касянов и припомни, че докато той е бил премиер Русия е имала отлични отношения с Европейския съюз, НАТО и САЩ. "Ние мечтаехме за единен пазар от Владивосток до Лисабон, но видяхте какво се случи след това", каза още бившият руски министър-председател.

Касянов смята, че Путин и неговият режим са извършили военни престъпления и за това нещо трябва да понесат отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 287 - а ти и П-у-т-л-е-р целите само мир и военни операзии нал?
235
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Путин, като ви слагат камери и така ви убиват хората, защо не спирате тока, преди да навлезете в градовете и населените места? Може на хората в освободените части да им пращате дърва и да спрете тока за няколко месеца, няма да е беда. И защо вие също не слагате камери или заглушители като воювате срещу укро-нацистите ? Виждате, че укро-нацистите са кръвожадни зверове, а не хора, защо сте меки и предпазливи, това ви прави лоша шега и губите време и хора!
234
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ***, като ви слагат камери и така ви убиват хората, защо не спирате тока, преди да навлезете в градовете и населените места? Може на хората в освободените части да им пращате дърва и да спрете тока за няколко месеца, няма да е беда. И защо вие също не слагате камери или заглушители като воювате срещу укро-нацистите ?
233
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ целят да им конфликти в Европа
232
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 години тероризиха хората из Донец и Луганск.Украинската армия ...
231
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
путин е луд
230
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Россия самая большая страна, но потенциал у не маленький экономический и военный, знаете, как у динозавра, было огромное тело, но башка была маленькая и мозг тоже, собственно, поэтому он и вымер, динозавр-то.
229
12
 
4
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
Касянов: "Ние мечтаехме за единен пазар от Владивосток до Лисабон, но видяхте какво се случи след това". Ами оказа се, че на Запада и найвече на САЩ им трябват само богатствата на Русия. Разкъсването на Югославия - първа репетиция за разкъсването на Русия като държава. Разширяване на НАТО до границите на Русия - втора стъпка към същата цел. Превратът в Украйна през 2014 г. Ударът на Азербайджан в Нагорний Карабах през 2021 г. - генерална репетиция за удар по Донбас и изтребление на местните...
228
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
путин е луд
227
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министър на финансите при Елцин - демек предател. Какво може да каже тоя, предал родината си и живеещ във вражеска държава, освен да лъже? Да сподели, откъде ги има милионите. От държавната заплата ли? Баси ***, да му вярва може само ***.
226
13
 
9
 
! Отговори
Аз преди 2 години
"Това противоречи на 21 век? Ами нападение на сирия от европа и сащ не е противоречи на 21 век? Ами нападение на Ирак? Ами уранови бомби в Сирия? Защо никой не е осъдил действията на сащ и европа?и щом косьянов е фин. минисър на пьяница Елцин то той лично е виновен за смъртта на стотици хиляди през 90 години
225
7
 
15
 
! Отговори
СЛАВА УКРАIНИ! преди 2 години
Комунистите от форума /до един от селата/, призоваващи жужето да удари Велика Украйна с ядрени ракети, не знаят, че последната дума в тази война ще имат Американските космически сили, които ще изтрият от лицето на Земята прими.тивните мужици...
224
19
 
6
 
! Отговори
Работайте, братухи! преди 2 години
Хвърляй Вова смело атома и хич да не ти пука!Kpaварските ypoди няма да ви оставят на мира никога! Хвърляй "Кинжалите", "Цирконите" и "Авангардите" и готово!
223
7
 
22
 
! Отговори
Fukrssa преди 2 години
Той си е луд, защото се надскочи яко и губи навсякъде здраво. Обаче това си е нормално, защото комунист без война и кръв не може да съществува. Просто хората ще го изхвърлят. Комуниста икономика не може да създаде. Затова червения дребосък прави единственото възможно, за да съществува - прави война и избива хора. Докато нормалния свят не го спре.
222
25
 
12
 
! Отговори
Bogito преди 2 години
Лудият във вашингтон, обявява Путин за луд. И кво, да си затваряме очите пред факта, че Англо-Саксите скарват отново Европа с Русия, с цел да извлекат ползи ли? Даже си купуват ефтин Руски газ и го ПРЕПРОДАВАТ НА ЕВРОПА?? За това ли е луд Путин? Хахаха
221
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той че е луд, луд е, но се чудя тези, които харесват това, че убива и разрушава, че съсипва животите на милиони хора, те дали са луди?!?!
220
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според Киро Русия е бензиностанция с ракети. Вие се молете Кирчо да не каже утре, че Турция е сергия с баклава! Щото нали изобщо не му дрънчеше на война.
219
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политическа циклофрения като при Кирчо Джон Три Волта няма другаде. Наш Кирчо чупи рекорда. Днес в Пловдив каза " Теглим mаайнаmaa на Макиавели" и още една каруца циклофренични изказвания накъдри. Тропосаха си за химн една песен на английски с псувни. Не мога да споделя превод или част от текста щото ще ме изтрият или баннат. Кой е по-луд от двамата скоро ще се разбере..
218
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Михаил Касянов естествено има право само това да каже, а казал нещо друго а англичаните и неговите пари ще конфискуват.Да не е луд да напуска Лондон.
217
6
 
18
 
! Отговори
Психо Диктатор преди 2 години
Самия факт, че промени закона и стана пожизнен Президент показва болната душа на ***!